Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Općina Bosanski Petrovac, putem Službe za stambeno komunalnu djelatnost, vodoprivredu i zaštitu okoliša i Komunalnog preduzeća implemetira još jedan infrastrukturni projekat, ovaj put iz oblasti odvodnje oborinskih voda.

Naime, građani Općine, a naročito stanovnici ulica Ibrahimpašića i Branka Ćopića svjedoci su da svaki put poslije kišnih padavina, u dijelovima ovih ulica se zadržava voda koja plavi saobraćajnice i privatne posjede.

 

Kako bi riješili ovaj problem, Općina Bosanski Petrovac je osigurala sredstva u budžetu u iznosu od 18.1777, 00 KM, gdje iznos od 10.000, 00 predstavlja vlastito učešće općine, dok je ostatak sredstava od 8.177, 00 KM obezbjeđeno iz ekoloških naknada.

Radove na odvodnji oborinskih voda izvodi Komunalno preduzeće Bosanski Petrovac, kao privredni subjekat kojem je od strane Općinskog vijeća povjereno upravljanje ovom djelatnošću.

Naime, kako ističe Općinski načelnik Dejan Prošić, radi se o projektu koji su rezultat zajedničke suradnje Općine i ovog preduzeća, a nakon završetka projekta, isto preduzeće biće angažovano na izgradnji sekundarnih kanalizacionih priključaka u naselju Dževar, kao i na rekonstrukciji vodovodne mreže Didović.

“Ovaj projekt podrazumijeva izgradnju oborinskih kanala i odvodnju oborinskih voda, rješavanje prilaza individualnim objektima koje su, u proteklom period, ugrožavale vremenske neprilike. Bit će postavljene cijevi koje će omogućiti da svi viškovi vode koji se pojave na ovom području budu na kvalitetan način riješeni”, rekao je načelnik Dejan Prošić.

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica