Pozdravna riječ

Dragi Petrovčani koji živite u inostranstvu, pozivamo Vas da u cilju realizacije projekta „Otvaranje kancelarije za saradnju sa dijasporom“, izvršite svoju identifikaciju putem prijavnog obrasca koji se nalazi na službenoj stranici Opštine/Općine Bosanski Petrovac, www.bosanskipetrovac.gov.ba.

Ovim putem Općina/Opština Bosanski Petrovac želi jačati veze sa našom dijasporom i uspostaviti što bolju suradnju i komunikaciju. Baza podatka dijaspore podijeljena je u dva dijela: fzička lica i pravna lica (preduzeća, klubovi, udruženja itd.), podatke iz baze podataka Općine/Opštine Bosanski Petrovac koristit će isklučivo u statističke svrhe prikupljanja podataka o građanima koji žive i rade u dijaspori i u nikakve druge svrhe se ne mogu korisiti.

Cilj prikupljanja podataka je kvalitetna izrada baze podataka za evidenciju državljana i iseljenika našeg porijekla u stranim državama, kako bi pomogli očuvanju našeg nacionalnog identiteta, jezika, kulture i običaja.

Također, cilj je i pružiti efikasnu i kvalitetnu uslugu i informisanje na maternjem jeziku, pomoć u osnivanju i radu klubova i udruženja, Vašem povezivanju sa poslovnim i drugim subjektima na području Općine/Opštine Bosanski Petrovac, podstičući Vas na međusobnu saradnju, intenziviranje kontakata i odnosa sa rodnim gradom.

Za sve informacije i nejasnoće, molimo Vas da nas kontaktirate putem e-mail adrese dijasporabosanskipetrovac@gmail.com

Joomla forms builder by JoomlaShine
JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica