Search

Biografija

Rođen sam 1953. godine u Bosanskom Petrovcu, gdje i danas živim, sa suprugom i troje maloljetne djece. Osim njih, otac sam dvoje odrasle djece, iz prvog braka, koji žive u Italiji. Osnovnu školu i Gimnaziju, završio sam u Bosanskom Petrovcu, a Ekonomski fakultet u Beogradu. Pohađao sam poslije i postdiplomske studije na Pravnom fakultetu u Zagrebu, ali sam iste prekinuo 1986. godine odlaskom u Italiju, bez magistarskog zvanja.

U Italiji sam proveo 20 godina, nakon čega sam se vratio u Bosanski Petrovac. Prvobitno (nakon završetka studija), radio sam u Beogradu i Banja Luci, kao finansijski direktor OUR-a, u RO Elektrokrajini, a zatim kao komercijalni direktor u RO Bosnaplast (pri SOUR-u Energoinvest), do pomenutog odlaska u inostranstvo. Vozio sam nakon toga, nekoliko godina, hladnjače-od Atlantika do Sibira, te od Sredozemlja do Murmonska, na sjeveru-iz hira i ljubavi, prema drumskim krstaricama i avanturi. Bio sam, nakon toga, generalni direktor svih fabrika, u Milanu, uvaženog biznismena, Filipa Zeptera, kao i predsjednik poslovnog odbora ove kompanije – istovremeno, sve do povratka u BiH, početkom 2005. godine.

Od tada, sam radio na poziciji direktora „Bosnaplasta“ d.d., koja je lider proizvodnje epruveta od PET ambalaže u Bosni i Hercegovini. Bosnaplast je jedna od rijetkih firmi u regionu, koja se spominje po uspješnosti poslovanja, što se posebno ističe u današnjem vremenu.

Vođen namjerom da svojim znanjem, iskustvom i odlučnošću, podignemo ovaj narod iz gliba, gdje se našao zbog nedostatka istinske ljubavi, stručnosti i poštene namjere, onih koji su ovoga morali imati puno, puno više, kandidiram se i dobijam izbore za načelnika općine Bosanski Petrovac 2012. godine.

Zlatko (Edhem) Hujić, dipl.oec.

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica