Search

Obavještenje
Kriznog štaba Općine Bosanski Petrovac
Obavještenje
Krizni štab Općine Bosanski Petrovac
Apel
građanima Bosanskog Petrovca

Dugo se pričalo o donaciji vatrogasnog vozila za Bosanski Petrovac od Švedskog grada Örebra. Naime,pokretač inicijative za vatrogasno vozilo je Muharem Terzić,petrovčanin koji već dugo živi u Örebru. Nakon puno truda i zalaganja Muharema i drugih petrovčana koji su skupili dio sredstava kako bi danas u Bosanski Petrovac stiglo vatrogasno vozilo sa svom pratećom opremom:agregat, hidro pumpe, hidraulične makaze i kliješta, protivpožarna odjela i šljemovi, motorna pila, pile za željezo i druga vrijedna oprema.

Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinuo se načelnik Općine Bosanski Petrovac Dejan Prošić sa svojom ekipom,koji su ugostili četvoricu švedskih vatrogasaca,koji si svoje znanje i iskustvo prenijeli na petovačke vatrogasce. Načelnik je gostima uručio zahvalnice i poklone, te mnogobrojne građane koji su prisustvovali prijemu počastio tortom.

“Čast mi je i zadovoljstvo što smo na ovaj način pomogli svojim petrovčanima kojima je vozilo bilo prijeko potrebno”, kazao je Muharem Terzić, te istakao da su gosti oduševljeni gostoprimstvom, prirodom i toplom dobrodošlicom građana Bosanskog Petrovca.

Načelnik Dejan Prošić kazao je” da ga raduje zvuk sirene a da nije u pitanju požar već dolazak vatrogasnog vozila kojeg su iz Örebra dovezli: Thomas Eriksson, Tomas Linstrom, Mikael Gustafsson, Krister Johansson, ekipa vatrogasaca koja je presretna što su učesnici ovog projekta”.

Ostatak dana je planiran za obilazak prirodnih ljepota Bosanskog Petrovca,a sutradan odlazak u Sarajevo u obilazak glavnog grada Bosne i Hercegovine i povratak u Örebra sa puno lijepih utisaka a sve u organizaciji načelnika Općine Bosanski Petrovac.

 

Nacionalni spomenici Bosanskog Petrovca

Srednjovjekovna Crkva

Arheološko područje sa ostacima srednjovjekovne crkve

 

Stari grad Bjelaj

Stari grad Bjelaj (Bilaj), ili bjelajska tvrđava,

 

Zbirka slika Jovana Bijelića

Jovan Bijelić (Revenik kod Bosanskog Petrovca,

 

Titov voz na Oštrelju

Partizanski - Titov voz na Oštrelju

POSTAVITE PITANJE NAMA

Baza podataka dijaspore

E-matičar

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica