Brzom intervencijom, Vatrogasna jednica Bosanski Petrovac u saradnji sa vatrogascima PŠ Bosanski Petrovac lokalizovala je danas požar koji je izbio u MZ Bukovača, tačnije u Odjelu 201 gdje su se na lageru nalazili drvni sortimenti celuloze.

Jedan dio sortimenata je potpuno izgorio.

Ekipa Radija Bosanski Petrovac izašla je na lice mjesta neposredno nakon gašenja požara gdje je zatekla pripadnike ovih vatrogasnih jedinica na terenu koji su još uvijek gasili posljednje plamenove vatre, kako bi u potpunosti uklonili opasnost da se požar ne proširi na mlade sadnice koje se nalaze u blizini izbijanja požara.

Pored radnika PŠ Bosanski Petrovac, zatekli smo poslovođe uzgoja i zaštite Osmana Kamarića i Eldina Hrkića koji su nam rekli da je materijalna šteta velika, a o tačnoj količini izgorenih sortimenata utvrdit će nadležna Komisija u narednom periodu.

Također su nam rekli da su slučaj prijavili PS Bosanski Petrovac, te da prema nekim indikacijama odakle je vatra krenula jasan je pokazatelj da je uzrok požara ljudski faktor.

U povodu ovog slučaja smo kontaktirali upravnicu PŠ Bosanski Petrovac, Dženitu Terzić, koja nam je izjavila da će u ovom slučaju biti ustrajni da se počinioci pronađu i kazne, jer je pričinjena velika materijalna šteta ovom preduzeću.

U neposrednoj blizini ovog šumarijskog odjela, zatekli smo Vatrogasnu jedinicu Bosanski Petrovac i predsjednika MZ Bukovača, Milana Pećanca koji su lokalizovali još jedan požar u nizu.

Naime, ovog puta u opasnosti su bile kuće koje su napuštene. Požar je ugašen te nam je u svojoj izjavi i predsjednik Milan Pećanac rekao da sve ukazuje na to da je uzrok ovih požara ljudska ruka.

PS Bosanski Petrovac je obaviještena o ovim požarima, istraga je u toku, gdje će se utvrditi počinilac i na adekvatan način sankcionisati.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica