Postovani,

Želite da budete jedna od prvih jedinica lokalne samouprave u BiH koja je implementirala projekte energetske efikasnosti bez stvaranja javnog duga? Ako je vaš odgovor da, onda je ESCO prilika za vas. ESCO je koncept provedbe projekata energetske efikasnosti gdje su svi na dobitku! Zanima vas više?

  1. i 03.11. se održavaju cjelodnevni treninzi za predstavnike privatnog sektora u Banja Luci. Treninzima možete pristupiti putem sljedećeg linka: LINK ZA PRISTUP

U okviru projekta URBANLED koji finansira Globalni fond za okoliš/životnu sredinu (GEF) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija u BiH, u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, Federalnim ministarstvom za okoliš i turizam, Fondom za zaštitu okoliša FBiH i Fondom za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, organizuju se dvodnevni treninzi u više gradova u BiH.

 

Pored Banja Luke, u narednom periodu su planirani treninzi u:

Mostaru 04. – 05.11.

Trebinju 10. – 11.11.

Doboju 16. – 17.11.

Sarajevu 23. – 24.11.

 

Na treninzima ćete imati priliku da čujete više o ESCO mehanizmu finansiranja projekata energetske efikasnosti u javnim objektima i javnoj rasvjeti kao i iskustvima iz Regije. U prilogu možete pronaći i Dnevni red treninga.

 

Nadamo se da cete biti u prilici da prisustvujete online i cujete vise o ovom mehanizmu od strucnjaka iz BiH i Regije.

S postovanjem,

Registry UNDP BiH

Dnevni red

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica