29.12.2019. godine  je naša „Čarolija“ dobila vrhunac, kako po atmosferi, pozitivnoj prazničnoj energiji, tako i po posjećenosti od strane naših sugrađana. Uprkos temperaturi ispod nule, hladnom sjevercu koji je neprestano bio prisutan plesali smo i pjevali zajedno sa kandidatima večerašnjeg događaja, „Prvog glasa“ Bosanskog Petrovca. Ove godine, po prvi put u historiji Bosanskog Petrovca, manifestacija „Prvi glas“ održana je na otvorenom.


Mnogobrojnoj publici predstavilo se 13 kandidata, koji su svojim glasom i stasom prkosili zimi i snježnim pahuljama koje su prolijetale oko nas. Titulu „Prvog glasa“ zasluženo je dobio Alen Bešlić koji je pjevao pjesmu „Romanija“, drugo mjesto je osvojila Kristina Šobot sa pjesmom „Ja sam za ples“, a treće mjesto Anela Ferizović koja je izvodila pjesmu „Vertigo“. 
Kandidat koji je publiku podigao na noge i osvojio simpatije svih prisutnih je Mujo Čizmić sa pjesmom „Suada“. Posebno se zahvaljujemo našim spnzorima, Piceriji-slastičarnici „Galija“ koja je za našeg pobjednika pripremila tortu, kao i našoj Dušanki Šobot, Duši koja je, također, napravila tortu.
Hvala i našima „Mešku i Eći“ koji su pripremali kandidate, i večeras vjerno pratili, te u revijalnom dijelu nas zabavljali i zagrijavali atmosferu. Hvala našoj Elmi Terzić na toplom i prepoznatljivom glasu, koji je pružao podršku našim kandidatima. Hvala žiriju koji je izdvojio svoje vrijeme i pomno pratio svakog kandidata,Elma Redžić,Brane Stojanović,i Mirza Tešnjak. Hvala vama, dragi naši sugrađani, što ste u velikom broju bili sa nama da upotpunite priču o bosanskopetrovačkoj „Čaroliji“, jer smo se samo za vas i trudili da je ispričamo!

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica