Dana 01.07.2019. godine u prostorijama Podružnice “Šumarija” Bosanski Petrovac, održan je sastanak Općinskog načelnika Dejana Prošića i upravnice “Šumarije”, Dženite Terzić.

Na početku razgovora, rukovodioci su izrazili zadovoljstvo činjenicom da su se Odnosi lokalne zajednice i ovog, za Općinu najznačajnijeg kantonalnog javnog preduzeća, u velikoj mjeri poboljšali, te izrazili intenciju da ti Odnosi postanu partnerski i usmjereni ka prosperitetu naše općine.

Općinski načelnik je pohvalio angažman ove firme, kao društveno odgovornog preduzeća, te istaknuo potrebe za njenim što većim angažmanom, naročito kad su u pitanju održavanja lokalnih makadamskih puteva, preko kojih se vrši prevoz drveta i drvnih sortimenata. Upravnica je obećala da će svi putevi koje koristi ovo šumsko preduzeće biti sanirani, te da planiraju značajan iznos za održavanje šumskih makadamskih puteva za ovu godinu.

Takođe, dogovoreno je i učešće ove podružnice u zemljanim radovima, tamo gdje Općina planira asfaltiranje lokalnih puteva. Na sastanku je još razgovarano o potrebe lokalnog stanovništva za drvnim ogrijevom, promidžbi šumskog turizma, promociji šumarije kroz drvne rukotvorine koje bi ukrašavale javne površine, kao i mnogim drugim temama koje se tiču naše zajednice, a odnose se i na djelovanje ove podružnice.

 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica