Dana 16.3.2018. godine, u kabinetu načelnika Hujića, upriličen je prijem za predstavnike OSCE-a, na čelu sa Šefom Sekcije za politiku djelovanja i planiranja Joerijom Maasom.

Tema sastanka su bile aktuelnosti i izazovi sa kojima se susreće naša Opština, kao i predstojeći izbori u našoj državi.

Ovo je jedan u nizu sastanaka predstavnika OSCE-a koji imaju za cilj posjetu lokalnim zajednicama, radi sagledavanja situacije, te poboljšavanja političkog i ekonomskog sistema mikrolokacija u našoj državi.

 

Tokom razgovora, načelnik Hujić je iskoristio i ovu priliku da još jednom ukaže na važnost donošenja pravičnijeg Zakona o šumama Federacije Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da Kanton ne poštuje presudu Ustavnog suda koja je donesena u korist naše Opštine.

Osim toga, bilo je riječ o aktuelnoj političkoj situaciji i problemima sa kojima se naša Opština suočava, a tiču se neshvatljive opstrukcije investitora Arifagića, u smislu administrativnih i drugih barijera koje sprečavaju da veliki investitor nastavi ulagati i zapošljavati ljude u Bosanskom Petrovcu.

Delegacija OSCE-a se izjasnila da će pratiti dalji razvoj situacije, i da se nada da ćemo ići stranom uspjeha i prosperiteta, te da ćemo iznaći rješenja za probleme naše lokalne zajednice.

Načelnik Hujić se na kraju zahvalio na posjeti, kao i na interesovanju za probleme naše Opštine.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica