Dana, 28.2.2018. godine, je u Domu kulture, povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, upriličena Svečana akademija u sklopu koje je, i ove godine, Opštinsko vijeće održalo Svečanu sjednicu.

Prisutnima se, na početku, obratio zamjenik predsjedavajuće OV, Muhamed Dračić.

Zaželivši svima sretan ovaj bitan dan u istoriji naše domovine, istakao je da je Bosna i Hercegovina posebna zbog različitosti nacija, vjere, pa tako i naša Opština koja kao takva oslikava Bosnu u malom.

Pozvao je građane Bosanskog Petrovca na suživot i zajednički trud za napredak u svim segmentima, a u cilju sprečavanja odlaska stanovnika iz naše Opštine u zemlje EU.

Prisutnima se, potom, obratio i načelnik Opštine, Zlatko Hujić, koji je istakao da uprkos teškim vremenima, nepravdi u borbi za ravnopravnost i teškoj državi u kojoj živimo, našu Opštinu karakterišu brojne promjene koje potvrđuju i najavljuju razvoj koji je vidan na svakom koraku.

Spomenuo je zapošljavanje stanovnika, kod domaćih i stranih investitora, navodeći Arifagić Investment, Almu Ras, potom Bingo, posebno istaknuvši firmu Pirnar, sa Sandijem Terzićem, na čelu, koja će ove godine u potpunosti opravdati postojanje, namjeru i namjenu poslovne zone Gorinčani.

Nakon govora, uslijedio je kulturno-zabavni program.

Prisutne su svojim recitacijama, stihovima, performansima i pjesmom obradovali polaznici Umjetničke škole iz Bihaća, učenici osnovne i srednje škole, kao i bosanskopetrovačka zvijezda, Medina Ganibegović.

Svojim prisustvom, svečanost su uveličali predstavnici kulturnog i javnog života naše Opštine, kao i roditelji učesnika.

Ranije, u toku dana, organizovano je i polaganje cvijeća na spomen obilježja naše Opštine.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica