Dana, 20. februara u Velikoj sali JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ u Bužimu, održana je Svečana akademija i Svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Bužim, na kojoj je pored domaćina Bužima, gradonačelnika Bihaća i Cazina, prisustvovao i načelnik Općine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić.

Svojim prisustvom je u ime građana naše Općine, uposlenika organa uprave i u svoje lično ime uputio iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana Općine Bužim, te je ovu priliku iskoristio na jačanju međuopćinske saradnje i zajedničkog djelovanja u podsticanju razvoja i unapređenja naših lokalnih zajednica.

 

Akademiji su prisustvovali načelnici i gradonačelnici svih općina Unsko-sanskog kantona, osim Velike Kladuše i Sanskog Mosta, kao i premijer i nekoliko ministara.

Manifestacija koja je obilovala nizom kulturnih i sportskih aktivnosti završena je juče centralnim događajima, svečanim prijemima, obilaskom Turbeta generala Izeta Nanića i šehida 505. Viteške brigade, svečanim otvorenjem prostorija Koordinacije boračkih udruženja, Svečanom akademijom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Bužim.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica