Dana 28.1.2018. godine u mjesnoj zajednici Bravsko, u caffe baru „Dijana“,održan je treći „Festival kobasice“, u organizaciji Udruženja građana „Ruralni razvoj“.

Na već tradicionalnom Festivalu učestvovalo je 28 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Prisutnima su se obratili direktor Nacionalnog parka “Una”, Amarildo Mulić, načelnik Opštine Petrovac-Drinić, Milan Grbić, predsjednik Prevskog društva “Selo”, iz Slovenije, Nikola Grbić- Baćo, vlasnik d.o.o Grbić Truds.

Između ostalih, prisutnima se obratio i načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić, koji je pozdravivši sve prisutne,  prigodnim govorom otvorio ovu međunarodnu manifestaciju.

Istakao je da će i dalje pomagati očuvanje tradicije i razvoj lokalne zajednice, kao i do sad, s obzirom da je naša Opština i ove godine pružila najveću finansijsku podršku.

 

Značaj manifestacije je višestruk. Pored afirmacije sela, jačanja malih poljoprivrednih gazdinstava i ruralnog identiteta na putu evropskog razvoja, znatno je unaprijedila saradnju dvije opštine Drinića i Bosanskog Petrovca.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana, Dejan Prošić, je rekao da je misija ovog udruženja afirmisanje ruralnih područja u svim segmentima, među kojima su održavanje tradicije i jačanje identiteta.

Nakon formalnog dijela, uslijedio je takmičarski, a pred tročlanim žirijem je bio težak zadatak, jer je trebalo sve kobasice probati i izabrati najbolju. Ocjenjivao se sastav, izgled, boja ukus i miris kobasice.

Na kraju, za pobjednika su izabrali sljedeće:

  1. mjesto- Dejan Kecman
  2. mjesto- Duško Latinović
  3. mjesto- Milan Radulović i Milan Novković 

Čestitamo najboljim proizvođačima.

Poslije proglašenja, uslijedilo je druženje do kasno u noć, a posjetioci manifestacije su, osim kobasica, mogli da probaju i druga tradicionalna jela i pića petrovačkog kraja.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica