U organizaciji Agencije za rad i zapošljavanje BiH, u okviru projekta zapošljavanja mladih (YEP), koji se provodi uz podršku Vlade Švicarske, 15. decembra 2017. godine je u Sarajevu ozvaničena je saradnja sa 33 predstavnika lokalnih zajednica, među kojima je i naša, te je potpisan Ugovor o saradnji. (Za više informacija posjetite stranicu http://yep.ba/ )

Ovo je početak programa podrške lokalnom preduzetništvu, gdje se u narednoj godini očekuje više od 500 ideja, koje će rezultirati pokretanjem malih preduzeća.

Naša Opština će na realizaciji programa podrške poduzetništvu kroz YEP Inkubator poslovnih ideja učestvovati u okviru grupe opština: Jezero, Jajce, Mrkonjić Grad, i Petrovac.

S obzirom na visoku stopu neaktivnosti i nezaposlenosti mladih u BiH, a cijeneći napore organa lokalne uprave u kontinuiranom unapređenju sistema podrške poduzetničkim poduhvatima u skladu sa najboljim praksama iz Evrope, Ugovorom se navedene opštine zalažu da će zajednički raditi na realizaciji i razvoju ovog programa.

Ukupna procijenjena vrijednost investicije za realizaciju programa u osnivanju poslovnih subjekata iznosi 50.000 KM, koja uključuje sve neophodne pripremne radnje.

Krajni rok za završetak realizacije je 31.7.2018. godine, a prvi korak je raspisivanje Javnog poziva za učešće u programu na području navedenih Opština.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica