U okviru realizacije projekta  postavljanja solarnih ploča u  Osnovnoj školi “Ahmet Hromadžić” dana, 7.12.2017. godine  školu je posjetio  ambasador   Republike Češke gospodin Jakub Skalnik.

Delegaciju predvođenu ambasadorom primili su direktorica Mujesira Kavaz i načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić.

Posjeti je prethodila donacija solarnih ploča, njihovo postavljanje, te obuka za uposlene, kao i edukacija učenika o funkciji i načinu rada i mogućnosti uštede električne energije koristeći ovaj vid zagrijavanja prostorija.

Povodom dolaska ambasadora realizovan je prigodan kulturno-umjetnički program, koji su pripremili učenici škole, tokom koje se gospodin Skalnik obratio prisutnima.

U svom kratkom obraćanju izrazio  je zahvalnost na srdačnom dočeku i želju za daljnjom saradnjom kako među državama BiH i Češke tako i konkretno sa školom.

“Republika Češka je svojim donacijama i projektima više puta pomogla našoj lokalnoj zajednici, drago mi je zbog prijateljskog odnosa koji imamo, i nadam se da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu”, istakao je načelnik Hujić.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica