Dana 4.12.2017. godine, sa početkom u 10 časova, u Vijećnici Opštine Bosanski Petrovac, održana je 13. redovna sjednica Opštinskog vijeća.

Nakon određene izmjene tačaka Dnevnog reda, isti je usvojen, kao i Izvod iz Zapisnika o radu OV sa 12. redovne sjednice.

I ovaj put vijećnička pitanja i odgovori nisu izostali.

Data je saglasnost na davanje ostavke Opštinske pravobraniteljice, Almaide Suljić, koja zbog odlaska na drugu funkciju više neće obavljati funkciju pravobranioca u našoj Opštini.

 

Nakon toga vijećnici su se upoznali sa revizijskim izvještajem i prijedlozima direktora d.o.o. „Komunalno“ za komunalne i uslužne djelatnosti za preduzimanje hitnih mjera na sanaciji finansijskog poslovanja u ovom preduzeću, te je zbog obimnosti i ozbiljnosti ove situacije nakon diskusija zakazana tematska sjednica za 13. decembar sa početkom u 14:00 časova.

Razmatran je Nacrt Budžeta Opštine za 2018. godinu, nakon čega je donesen zaključak o provođenju javne rasprave.

Prijedlog Odluke Upravnog odbora JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ Bosanski Petrovac o izboru i imenovanju direktora ustanove nije dobio saglasnost.

Nakon toga, imenovani su članovi i predsjednici nadzornih i upravnih odbora za preduzeća i ustanove.

Donesena je Odluka o raspisivanju i provođenju izbora za predsjednika i savjet MZ Krnjeuša.

Usvojena je Inicijativa OOSNS o ravnopravnom korištenju latiničnog i ćiriličnog pisma u službenoj upotrebi.

Primljena je k znanju informacija službe za komunalnu djelatnost vodoprivredu i zaštitu okoliša o stanju svih grobalja na području naše Opštine, sa posebnim osvrtom na mezarje u srednjim Bišćanima i groblje u Trešnjicama.

Donesena je Odluka o pristupanju izrade Urbanističkog projekta „Skenderovo naselje.

Prijedlog Zaključka načelnika naše Opštine o lošem odnosu USŠ i Vlade US Kantona prema našoj lokalnoj zajednici nije usvojen.

Donesena je Odluka o usvajanju Konačnog izvještaja o procjeni štete usljed prirodne elementarne nepogode- SUŠE- snabdijevanje pitkom vodom na području naše Opštine.

Donesen je Zaključak o utvrđivanju prijedloga projekta Opštine za ruralnu infrastrukturu, koji bi se finansirali iz donatorskih sredstava  Vlade Republike Srbije.

Na samom kraju donesena je Odluka o usvajanju Plana upravljanja otpadom Opštine za 2016-2020 godinu.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica