Dana 29.11.2017. godine, u Vijećnici Opštine Bosanski Petrovac, održan je nastavak 12. redovne sjednice Opštinskog vijeća.

Nakon utvrđivanja prisutnosti vijećnika,vijeće je počelo s razradom utvrđenih tačaka.

Donesena je Odluka o utvrđivanju vrijednosti boda za komunalne naknade za 2018. godinu, kao i Rješenje za utvrđivanje prava vlasništva u korist Zorić Dušana.

Donesen je Zaključak o provođenju Javne rasprave, koja je vezana za Nacrt Programa rada Opštinskog vijeća za 2018. godinu.

Tačka koja se odnosi na razmatranje prijedloga odluke za izbor članova upravnih i nadzornih odbora Javnih ustanova i preduzeća,  kao i direktora JU „Centar za kulturu i obrazovanje“ će se naći na sljedećoj redovnoj sjednici, 4. decembra.

Primljena je k znanju neopoziva ostavka predsjednika MZ Bjelaj, Suada Šabića, te je nakon toga donesena odluka o raspisivanju izbora za članove Savjeta i predsjednika ove MZ. Odlučeno je da za ovaj period do izbora, povjerenik bude Rajko Petrović.

Donesena je Odluka o potvrđivanju izbora za predsjednike i Savjete mjesnih zajednica: Bukovača, Suvaja, Kolunić i Vrtoče.

Prijedlog načelnika o Raspisivanju javnog poziva o davanju u zakup državnog zemljišta (Oraško brdo, Prkosi, Krnjeuša), vijećnici nisu podržali. Podsjećamo da je Opštinsko vijeće, dana 29.6.2017. vratilo ovaj isti prijedlog na dopunu, uz određene primjedbe, koje su u potpunosti ispunjene i kao takve, predočene vijećnicima, u vidu novog prijedloga. Naravno da će nedonošenje Odluke o raspisivanju Javnog poziva radi davanja u posjed državne zemlje imati dalekosežne negativne posljedice.

Nakon toga, donesena je Odluka o prodaji, neposrednom pogodbom, neizgrađenog građevinskog zemljišta koji se nalazi u k.o. Vrtoče, kao i Odluka o proširenju industrijske zone koja nosi sa sobom potrebu za izmjenu i dopunu Regulacionog plana industrijske zone.

Na samom kraju sjednice je usvojen prijedlog Rješenja o dodjeli građevinskog zemljišta pravnom licu iz Sarajeva.

Sljedeća redovna sjednica, trinaesta po redu će se održati 4.12.2017. , ponedjeljak, sa početkom u 10 časova. 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica