U periodu od 16. do 19. novembra u Banja Luci na „Jesenjem sajmu 2017“ predstavljeno je više od 200 izlagača, među kojima i opštine Drvar, Istočni Drvar i Petrovac (Drinić) koje zajedno sa našom provode aktivnosti na projektu „Razvoj plasteničke proizvodnje pokretanjem međuentitetske i međuopštinske saradnje“.

Na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja je otvorena 16. novembra u „Banjalučkom velesajmu“ posjetioci su do 19. novembra imali priliku da obiđu 130 štandova na kojima su se predstavili izlagači iz oblasti lova, ribolova, ekologije, sporta, turizma, ugostiteljstva, poljoprivrede i prehrambene industrije.

Predstavnici naše opštine su se predstavili na zajedničkom štandu koji su dijelili sa gore navedenim opštinama.

Žene, korisnice plastenika, na sajmu su imale prilike promovisati i prodati proizvode koje su proizvele u plastenicima i na poljoprivrednim imanjima.

Štand naših opština su krasili upravo ćilimi sa prepoznatljivim „Bolića kolom“, med i čajevi sa mednih i ljekovitih polja, domaća šljivovica, likeri od drenjina, džemovi, pekmezi, raženo brašno i ostali proizvodi...

Opšti dojam korisnica je da je ovo bilo dobro iskustvo, te da su ostvarile brojne kontakte koje će dalje koristiti za plasman svojih proizvoda.

Učešće na banjalučkom sajmu je jedna od posljednjih aktivnosti predviđena ovim Projektom, a završni događaj promocije svih projekata koje je finansirao Savjet Evrope ove godine u BiH se očekuje u decembru u Sarajevu.    

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica