Poslovna mapa  Opštine  Bosanski  Petrovac  od 2007. godine postala je sadržanija za PIRNAR – privrednim subjektom koji od osnivanja pa do danas bilježi konstantu razvoja. 

Povećanje broja uposlenih, tehničko-tehnološke opremljenosti i produktivnosti,  a od prije par mjeseci, i  početak izgradnje nove proizvodne hale u poslovnoj zoni Gorinčani samo su neki od elemenata kojima uposleni to potvrđuju, predvođeni stručnim menadžmentom sa Sandijem Terzićem na čelu.

Izgradnjom i otvaranjem novog poslovnog prostora, sa što bolje urađenom infrastrukturom i drugim pogodnostima nastoji se obezbijediti bolji poslovni ambijent i kvalitetniji život u našoj Opštini.

Prije dolaska na postojeću lokaciju Pirnar je djelatnost veoma uspješno obavljao u Sloveniji, odakle je i vlasnik kapitala, odnosno investitor.

Od prije nekoliko mjeseci, stvorila se potreba za proširenjem proizvodnje, pa i samog radnog prostora.

Tako je, nakon pronalaska i kupovine zemljišta u poslovnoj zoni Gorinčani, Pirnar počeo sa izgradnjom nove proizvodne hale, čija je površina 22 000 m².

U razgovoru sa direktorom Sandijem Terzićem saznali smo da se radovi na izgradnji odvijaju po planu, a otkrio nam je i datum zvaničnog otvorenja hale, 1.maj 2018. godine, kada će proizvodni pogoni biti spremni za rad.

Također, ono što je bitno istaknuti je da firma Pirnar nedavno kupljenu zgradu, poznatu kao “bijelu zgradu”, adaptira za stanove namijenjene radnicima, “ne samo radnicima, nego i za porodice radnika”, direktor Terzić posebno naglašava.

Proširenje proizvodnje donosi i nova zapošljavanja, Terzić navodi otvaranje 50-100 novih radnih mjesta.

Firma Pirnar, pored toga što zapošljava lokalno stanovništvo, poznata je i po brojnim donacijama za lokalnu zajednicu. Podsjećamo da je ova firma obezbijedila kompletnu opremu za Radio Bosanski Petrovac, te su svake godine sponzori organizovanja manifestacije Prvomajske trke.

Pirnar je jedan od najvećih izvoznika na području Unsko-sanskog kantona, svoj kompletan proizvodni program izvozi u zemlje Evrope, ali i šire.

“Poslovna etika i kvalitet, u sintezi sa stručnošću i iskustvom, što predstavlja osnovne elemente koje smo usvojili, garancija su našeg dugoročnog uspješnog poslovanja”, ističe na kraju Sandi Terzić.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica