Dana, 30.10.2017. godine Opštini Bosanski Petrovac uručena je donacija u vidu računarske i kancelarijske opreme od strane Hilfswerk Austria International, a u ime donatora UNHCR-a.

Predmet ugovora, kojeg je potpisao načelnik Zlatko Hujić, je regulisanje međusobnih odnosa i obaveza između ugovorenih strana za realizaciju dijela projekta koji se odnosi na podršku jačanja lokalnih kapaciteta u svrhu pružanja trajnih rješenja za interno raseljene i povratničke porodice, putem prikupljanja i upravljanja podacima o njihovoj ugroženosti na lokalnom nivou.

 

Pored računarske i kancelarijske opreme, za  predstavnice Opštine, Sabrinu Didović i Bobanu Velagu, obezbijeđena je obuka za rad na računaru, a u svrhu prikupljanja podataka u vezi sa raseljenim i povratničkim porodicama, a radi formiranja kvalitetne baze podataka, na osnovu koje će se moći pristupiti raznim donatorskim fondovima.

Oprema koja je donirana sastoji se od 2 računara- laptopa sa torbom, 2 Microsoft Windowsa, 2 MS Office, 2 optička miša, 2 USB, 1 printer sa dva tonera, 1 projektor sa torbom, 1 digitalni fotoaparat sa futrolom i memorijskom karticom, 30 omota papira za kopiranje A4.

Podsjećamo da je najveće donacije u našoj Opštini implementirao upravo Hilswerk Austria International, koji je u okviru projektnih aktivnosti u periodu od 3 godine stambeno zbrinuo 17 korisnika, za šta ukupna utrošena sredstva iznose cca 615.000,00 KM.

Također, u okviru HWA realizovana je komponenta ekonomske održivosti, kako bi radom sposobni stekli mogućnost za ekonomsko osnaživanje i ostvarenje prihoda, u vrijednosti od 22.000,00 KM.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica