Dana 26.10.2017. godine u prostorijama mjesne zajednice Bravsko održan je zbor građana, na kojem su pored 30-ak građana mjesnih zajednica Bravsko i Kapljuh prisustvovali i predstavnici opštinskih službi Opštine Bosanski Petrovac, kao i vijećnici OV, Svetko Dukić, Dušan Došen i Marinko Mrđa.

Otvorivši sastanak, predsjednici mjesnih zajednica Duško Kecman i Anđelko Gvozdenović, istakli su da je ovo izuzetna prilika gdje su građani mogli da sve što ih zanima pitaju predstavnike službi i iz prve ruke dobiju odgovore.

Na dnevnom redu, pod tačkom aktuelni problemi u ove dvije mjesne zajednice, objedinjene su sve dosadašnje poteškoće, nedostaci, i izazovi sa kojima se susreće populacija ovih MZ.

 

Raspravljalo se o nasipanju puteva, vodovodu, povezanosti saobraćajnom komunikacijom MZ- grad, socijalnom i ekonomskom stanju bolesnih i iznemoglih, kao i o budućnosti onih najmlađih.

Mještani su iznijeli jedinstven stav da nisu ekonomski sposobni sami se nositi sa ovim, te je slijedom toga proizašao zaključak da se svi problemi objedine pisanim dokumentom, dostave predsjednicima mjesnih zajednica, kako bih oni uputili nadležnim službama na dalje postupanje.

Iz izjava građana moglo se utvrditi da im najveći problem predstavlja putna infrastruktura, putevi koje paraleno s njima koriste i  dvije šumarije, RS i Unsko-sanskog kantona.

Sastanak je organizovan na inicijativu načelnika Zlatka Hujića, gdje se nastojalo zajedno sa građanima i predsjednicima mjesnih zajednica prepoznati i imenovati probleme, kako bi se što prije razvio plan za mogući razvoj ovih mjesnih zajednica.

Ovakvi sastanci će se nastaviti u svim mjesnim zajednicama, sa istim temama, sve do kraja godine.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica