Dana, 21.9.2017. godine u Vijećnici je održano predavanje koje je bilo namijenjeno za nezaposlene poljoprivrednike u Opštini Bosanski Petrovac, a na kojem je predstavljen Program “Karta za zapošljavanje u poljoprivredi”.

Riječ je o Programu koji obuhvata obuku, praktičnu nastavu i savjetodavnu podršku za ovu kategoriju, a cilj je da od svih učesnika bude izabrano 60 poljoprivrednika iz Drvara, Istočnog Drvara, Ribnika, Ključa, Petrovca-Drinić i naše Opštine, koji će ostvariti pravo na subvenciju u vrijednosti od 2.300 KM.

 

Navedenu subvenciju korisnici će moći koristiti za refundiranje troškova za: nabavku sjemenskog materijala, obradu zemljišta, osiguranje usjeva i doprinosa po osnovu zaposlenja.

Oko 40 učesnika juče je prisustvovalo ovoj obuci, te izrazilo interesovanje za ovu dobru priliku.

Pravo učešća imaju svi nezaposleni poljoprivrednici iz navedenih 6 opština koji će kroz projekat biti u mogućnosti da pokrenu proizvodnju lana ili drugih srodnih kultura, dobiju subvencije i registruju svoja gazdinstva.

Prijava za obuku se može izvršiti do 25. oktobra 2017. godine u Službi za obrt, poduzetništvo, razvoj i poljoprivredu naše Opštine.

Ova aktivnost je dio projekta Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (LEP) kojeg finansira Evropska Unija sa 4 miliona eura, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO).

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica