Dana, 19.09.2017. godine, u maloj Sali Opštine Bosanski Petrovac, potpisan je Ugovor  o re/konstrukciji stambenih jedinica u okviru Državnog projekta stambenog zbrinjavanja, između Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Opštine Bosanski Petrovac, i 4 korisnika: Karanović Milanko, Pećanac Milan, Selimović Smajil i Vidljinović Milena.

Ovaj Ugovor se zaključio u okviru realizacije  pod-projekta BiH2, a korisnici su izabrani Javnim pozivom od 2014. godine.

 

Načelnik Zlatko Hujić, nakon što je čestitao korisnicima, istakao je da Opština neće stati sa rješavanjem stambenog pitanja lica koja su u stanju potrebe, jer je to ipak najvažniji segment, direktno vezan za život i osnovne ljudske potrebe.

Državni projekat stambenog zbrinjavanja izvršit će re/konstrukciju stambene jedinice po principu „ključ u ruke“, a  Opština se obavezala da će pružiti pomoć korisniku i donatoru u cilju što bolje implementacije obnove stambene jedinice. “Ovo je dokaz progresivne stambene politike koju nastavlja opštinska administracija“, istakao je načelnik Hujić.

Na licima korisnika moglo se vidjeti zadovoljstvo, što su nakon tolikog perioda čekanja, konačno uspjeli, te su zahvalivši se načelniku Hujiću i predstavnicima ministarstva uputili i poziv na useljenje, po završetku radova na izgradnji njihove stambene jedinice.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica