U periodu od 13. do 16. septembra u Neumu  boravili su Omladinski koordinatori, imenovani nakon provedenog Javnog poziva ispred Opštine Bosanski Petrovac.

Namjena je da se podrže zagovaranja omladine, usmjeravanje pozitivne energije mladih ljudi u cilju doprinosa kvalitete života u opštini.

Omladinski koordinarori, Snežana Ćulibrk i Amila Bešić, će koordinirati aktivnosti Vijeća Evrope u našoj Opštini, a u okviru programa Confidence Building Measures (CBM) Programme - "Strengthening position of Youth in Local Communities - divided municipalities in Bosnia and Herzegovina" (Izgradnja mjera povjerenja).

 

Prva aktivnost koja je okončana u okviru ovog programa jeste edukacija izabranih koordinatora.

Omladinski koordinatori su se osposobili sa potrebnim vještinama za organizaciju aktivnosti unutar svojih opština uključujući što veći broj mladih ljudi. Konsultantski proces, koji će biti vođen od strane Omladinskih koordinatora i uz podršku opština, u svakoj opštini bi trebao biti održan u toku oktobra i novembra.

Rezultati ovih aktivnosti, bit će diskutovani od strane svih opštinskih vlasti, Omladinskih koordinatora i Savjeta Evrope u decembru ove godine, u Sarajevu.

U programu učestvuje 19 opština iz cijele BiH.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica