U petak, 7.7.2017. godine, Opština Bosanski Petrovac, u saradnji sa udruženjem „Podsrnetica“, organizovala je besplatan izlet u ZOO vrtu u Zagrebu, za 40 djece iz socijalno ugroženih porodica i djece sa posebnim potrebama sa evidencije „Centra za socijalni rad“ Opštine Bosanski Petrovac.

Napominjemo da je ovaj projekat prvobitno započet od strane „Centra za kulturu i obrazovanje“, koji, međutim, nije nastavio započeto, te je Opština Bosanski Petrovac na sebe preuzela organizaciju ovog humanog izleta.

U pratnji djece,pored medicinske sestre, Nisvete Mešić, i Sabine Halilagić, socijalne radnice iz Bihaća, bili su i volonteri Opštine Bosanski Petrovac (Izeta Ferizović, Miloš Kerkez i Dušica Korda)

(Pogledati obrazloženje u prilogu)

Obrazloženje

 

Polazak je bio sa autobuske stanice u našem gradu, dana 7.7.2017. godine.

Osmijeh na licima i oduševljenje prvi put ugledanih životinja, nisu nestajali tokom cijele dvosatne posjete.

Visoka temperatura i umor od puta, nisu ih spriječili da obiđu sve životinje, poput lava, vuka, aligatora, majmuna, slijepih miševa, crvene pande, morskog lava i mnogo drugih...

Nakon obilaska, veselo društvo se uputilo na zasluženi ručak u McDonald's, u Zagrebu.

Poslije ručka, obogaćeni novim iskustvima i doživljajima, grupa iz Bosanskog Petrovca se uputila svojim kućama.

Na kraju, na autobuskoj stanici, djecu i pratnju dočekao je načelnik Opštine Zlatko Hujić, koji je poželio svima dobrodošlicu, i kome su se roditelji i zahvalili na realizovanoj ideji, obzirom da je troškove ovog nezaboravnog putovanja, u cjelini snosila Opština Bosanski Petrovac.

Načelnik je obećao da se neće stati sa ovakvim izletima i svakim drugim oblicima pomoći koja našu djecu čini radosnim.

 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica