Dana, 4.7.2017. godine je u Banjoj Luci potpisano šest grant ugovora o saradnji između lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, među kojima su četiri opštine sa našeg područja: Petrovac, Drvar, Istočni Drvar i naša Opština.

Riječ je o međuopštinskim projektima iz oblasti plasteničke proizvodnje, kulture, obrazovanja, nasljeđa i javne bezbjednosti, vrijednosti od 5.000-10.000 eura.

Gore navedene Opštine, među kojima je i naša, predstavljaju klaster 1, s tim da je Opština Bosanski Petrovac nosilac projekta.

Projekat će donijeti po dva plastenika svakoj Opštini, a bit će uručeni ženama iz socijalno ugroženih porodica, sa većim brojem djece.

Najavljen je i naredni projekat, „Podrška multietničnom dijalogu mladih ljudi na opštinskom nivou u Bosni i Hercegovini“ o kojem je naša Služba dobila informaciju 3.7.2017. godine, od strane Vijeća Evrope, a koji će početi sa provođenjem do kraja godine.

 

Šef Odjeljenja za mjere izgradnje povjerenja Direktorata za politička pitanja Savjeta Evrope, Ana Kapelo, koja je sa načelnicima opština potpisala ugovore, navela je da su projekte, vrijedne ukupno 50.000 eura, radili predstavnici opština u skladu sa potrebama stanovništva.

 „Nadamo se da će ovaj projekat biti prvi korak razvijanja saradnje između opština. Finansirani projekti su raznovrsni, od podrške razvoju zelene proizvodnje i ženama, do izgradnje dječijeg igrališta. Sredstva su značajna s obzirom na ketegoriju kojoj ćemo dodijeliti plastenike. Nadamo se da će našim ženama ovo pomoći i pružiti veću nadu za bolju budućnost“, rekao je načelnik Hujić.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica