Dana, 10.2.2017. godine u Bihaću, u kabinetu gradonačelnika Šuhreta Fazlića, održan je prvi konstituirajući Kolegij načelnika i gradonačelnika Unsko-sanskog kantona, na kojem je prisustvovao i načelnik Zlatko Hujić.

Na dnevnom redu su bili Zakon o šumama USK, zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti i spašavanju i problem regionalne sanitarne deponije, kao i druge teme.

Upravo su ovo gorući problemi sa kojima se susreću opštine USK, a koje će načelnici i gradonačelnik pokušati riješiti zajedničkim djelovanjem prema višim instancama.

Problem naše Opštine i dalje je Zakon o šumama, i nepoštivanje presude Ustavnog suda Federacije BiH. Načelnik Hujić je još jednom ponovio da se nepravda prema našoj lokalnoj zajednici mora ispraviti.

“Najvažniji zaključak je taj da imamo apsolutnu podršku 7 načelnika USK-a, vezano za naše zahtjeve oko donošenja Zakona o šumama, obzirom na Javnu raspravu koja je u toku i traje do 15.marta”, kazao je načelnik Hujić.

Krajiški načelnici su razgovarali i o statusu regionalne deponije. Saglasni su da je krajnje vrijeme da se projekat pokrene s mrtve tačke. Za naredni sastanak bit će pripremljena cjelovita informacija o statusu projekta, sa aspekta odabira lokacije, cijene izzgradnje deponije i odvoza smeća za svaku opštinu USK-a.

Naredna sjednica u istom sastavu, održat će se 9.marta, u Cazinu.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica