Dana 4.2.2017. godine u našoj Opštini održan je sastanak sedam nezavisnih načelnika i gradonačelnika, čiji je domaćin bio načelnik Zlatko Hujić.

Ishod sastanka je prva Proklamacija koju su potpisali načelnici općina Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić, Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, Visokog, Amra Babić, Bužima, Zikrija Duraković, Kalesije, Sead Džafić, Goražda, Muhamed Ramović i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

“Mi ovo smatramo kao šansu koja nam se desila, kao jednu mogućnost za neko bolje sutra. Wigemark nam daje podršku upravo u ovakvom statusu. Mi ćemo se boriti da opravdamo povjerenje naroda. Svjesni smo da nas čeka velika borba, a mi smo dovoljno jaki da uspijemo” ,rekao je načelnik Hujić.

Pozvali su na saradnju sve druge lokalne zajednice u BiH, sve institucije na svim nivoima vlasti, te posebno poslovnu zajednicu, organizacije civilnog društva, diplomatske misije i međunarodne organizacije.

Izmedju ostalog, u Proklamaciji se navodi da su potpisnici opredijeljeni zadržati svoj nestranački i nezavisni status.

Kako je navedeno, posebna pažnja će se posvetiti zajedničkim projektima od prioritetnog značaja za vlastite lokalne zajednice, a cilj je stvoriti što bolji ambijent za sve građane, otvoriti radna mjesta, čuvati javna dobra, poštivanje zakona cijele Bosne i Hercegovine.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica