Odbojkaš bosanskopetrovačke „Mladosti“, Faris Hujić, učenik srednje mješovite škole, izabran je za najboljeg sportistu Opštine Bosanski Petrovac u 2016. godini, na svečanosti proglašenja sportiste koja se održala 15. januara, u Domu kulture.

Hujić je dobio ovo laskavo priznanje zahvaljujući svom izuzetnom talentu, a dokaz tome je i poziv da nastupi za pionirsku selekciju naše države u odbojci u prošloj godini. Uspješno je branio boje naše zemlje na međunarodnom turniru koji se održao u Srbiji. S ponosom se nadamo da će nastaviti sa odbojkaškom karijerom i da ćemo ga i dalje gledati u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom proglašeni su i drugi laureati u spotskim disciplinama:

Milkan Mrđa, trener Karate kluba „Mladost“, proglašen je za najuspješnijeg trenera u 2016. godini. Pod rukovođenjem Mrđe karatisti i karatistkinje naše Opštine su postali prepoznatljivi po učešću na brojnim turnirima sa kojih se redovno vraćaju sa medaljama i priznanjima.

Za najbolji ženski tim proglašen je Ženski odbojkaški klub „Mladost“, dok je za najuspješniju mušku sportsku ekipu izabran Klub ekstremnih sportova „Crni vrh“- sekcija paraglajdera- kategorija seniori.

„Ove smo godine imali lakši put u organizovanju svečanosti proglašenja najboljeg sportiste, jer su nam poslužila iskustva od prošle. Drago mi je da se tradicija nastavlja!“ , rekao je Armin Mahmutspahić, predsjednik sportskog saveza Opštine Bosanski Petrovac.

Prisutnima se obratio i načelnik Hujić koji je u svom govoru istakao da će i dalje nastaviti izdvajati sredstva za sport, navodeći činjenicu da će ove godine u budžetu za taj segment planirati više nego prošlih godina. Također, istakao je i da je ponosan na petrovačka imena svjetske slave poput Momira Kecmana i Alena Didovića.

Proglašene su i „Mlade nade Bosanskog Petrovca“ :

Bajrić Katka i Branković Anđela (karate), Smiljanić Tamara i Linić Aid (odbojka), Didović Adis i Jaganjac Muhamed-Ramo (nogomet), Grubiša Boris, Kartal Mirza i Karanović Anđelka (hrvači/rvači), Hana Zajkić i Lejla Redžić (košarka).

Najbolji pioniri: Banjac Jovana (karate) i Redžić Mirza (nogomet).

Najbolji kadeti: Počuč Bojana (karate) i Eldin Mahmutspahić (odbojka).

Najbolji juniori: Ajla Mustafa (košarka) i Ismar Bolić (nogomet).

Najbolji seniori: Milica Latinović (košarka) i Irfan Arnautović (nogomet)

Najbolji u kategoriji školski sport: osnovnoškolci, u ženskoj kategoriji dijele Ivana Grbić i Marija Ćulibrk, a u muškoj, Kenan Družić.

Srednjoškolci: Elvira Alić i Voislav Grubiša.

Zahvalnicu za podršku sportu dobila je Fondacija Mozaik koja je u našoj Opštini finansirala projekte vezane za sport.

Zahvalnice sportskim radnicima: Ismet Alić (Odbojkaški klub)

Priznanja pojedincima: Husetić Safet (Nogometni klub), Muratović Fikret (Biciklistički klub), Kecman Momir (Borilački sport).

Specijalne nagrade pojedincima: Zajkić Ibrahim, istaknuti sportski radnik, Mahmutspahić Nermin, trener mladih odbijkaša, Tešnjak Hazim, dugogodišnji trener nogometaša.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica