Dana 21. decembra u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove načelnik Hujić je prisustvovao preuzimanju geodetske opreme.

Naime, uspješno je okončana procedura javne nabavke geodetske opreme koja se putem zajedničkog finansiranja nabavila za potrebe jedanaest opštinskih službi, među kojima je i Opština Bosanski Petrovac, a koje su nadležne za geodetske poslove i katastar nekretnina.

Načelnik Hujić je potpisao certifikat o primopredaji opreme, te je preuzeo geodetsku opremu za katastar naše Opštine.

Predmetna oprema je obezbijeđena iz sredstava Projekta registracije nekretnina, koji se finansira kreditnim sredstvima Svjetske banke. Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i jedanaest opština učestvovali su u finasiranju nabavke opreme.

Zajednički cilj Federalne uprave i opštinskih službi jesu ažurni, tačni digitalni podaci, unificirani za cijelo područje Federacije BiH, koji su na jednostavan način dostupni građanima.

Pored naše Opštine, opremu su preuzeli i predstavnici opština: Čitluk, Hadžići, Kalesija, Jajce, Ključ, Uskoplje/Gornji Vakuf, Kupres, Sanski Most, Ilijaš i Tešanj.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica