Tema: Rad jedinica lokalne samouprave

Načelnici općina Stari Grad Sarajevo, Bužim, Kalesija, Visoko i Bosanski Petrovac te gradonačelnici Zenice i Goražda su u periodu od 9. do 10. novembra, u Konjicu održali sastanak na temu rada lokalne uprave, sa posebnim akcentom na oblasti urbanizma, imovinsko-pravnih odmosa, privrede i finansija, opće uprave, lokalnog razvoja i rada sa NVO sektorom, te odnosa s javnošću.

Predstavnici općina i gradova su razgovarali o dosadašnjim iskustvima svojih administrativnih jedinica, a najavljeni su i posebni sastanci. Sastanku su prisustvovali i eksperti iz raznih oblasti koji su zajedno s načelnicima i gradonačelnicima napravili jasne modele međusobne saradnje, ali i poduzimanje jasnih stavova za poboljšanje standarda građana.

Ovaj skup organizovan je sa ciljem razmjene iskustava uposlenika jedinica lokalne uprave, iznošenja prijedloga, primjedbi i sugestija, te konkretnih primjera u cilju poboljšanja poslovnih procesa unutar jedinica lokalne uprave.

Inače, održana su i tri okrugla stola na temu Lokalna i opća uprava, privreda i finansije; Lokalni razvoj; NVO i odnosi s javnošću, te Urbanizam i imovinsko-pravni odnosi.

Na ovom sastanku iz naše Opštine su, pored načelnika Hujića, prisustvovale i Adisa Eminoglu, Stručni savjetnik za stambeno-komunalnu djelatnost, Alma Mehmedbegović-Kartal, Stručni savjetnik za javne nabavke i Ena Širbić, Stručni savjetnik za obrt i poduzetništvo.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica