Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova održalo je juče, u Vijećnici naše Opštine stručnu obuku za matičare i druge uposlenike organa uprave koji rade na poslovima državljanstva i matičnih knjiga.

Obuci su prisustvovali državni službenici i namještenici opština iz dva kantona: Kantona 10 i Unsko-sanskog kantona iz 14 opština, među kojima su predstavnici naše Opštine, Bihaća, Bosanske Krupe, Bužima, Cazina, Ključa, Sanskog Mosta, Velike Kladuše, Livna, Bosanskog Grahova, Drvara, Glamoča, Kupresa i Tomislavgrada.

Iz svake opštine prisustvovala su po dva ili tri državna službenika ili namještenika, a ispred domaćina, naše Opštine, u stručnoj obuci učestvovali su Bajazid Hadžalić i Zerina Hajder.

Predstavnici Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, treneri na stručnoj obuci, učesnike su upoznali sa znanjima u oblasti sticanja državljanstva Federacije Bosne i Hercegovine i upisa podataka u matičnu knjigu rođenih i matičnu knjigu državljana.

Obuka je bila interaktivnog tipa gdje su učesnici mogli da postave pitanja i razjasne nedoumice s kojim se susreću u praktičnoj primjeni svojih nadležnosti.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica