Predstavnik naše Opštine, Službe za stambeno-komunalnu djelatnost, vodoprivedu i zaštitu okoliša, Šinaz Ramić, učestvovao je 25. oktobra na radionici „Zamisli 2030“, koju su Ujedinjene nacije organizovale u Bihaću, u Kostelskom buku.

Inače, radionica se održava širom Bosne i Hercegovine u periodu od 24. oktobra do 4. novembra, a cilj je da se ljudi iz svih sfera života, svih uzrasta i iz svih dijelova zemlje koji imaju ideje pokrenu u zajedničkom stvaranju nove mreže i saveza u ostvarenju Ciljeva održivog razvoja.

Na radionici su se koristili inovativni alati i pristupi, kroz interaktivan rad u manjim grupama učesnici su se bavili pitanjem radnih mjesta, vladavine prava, ravnopravnosti spolova, zaštite okoliša, kao i postizanju boljih ekonomskih prilika i dugoročnog unapređenja kvaliteta života građana naše države.

Cilj inicijative „Zamisli 2030“ jeste da se pokrene rasprava u zemlji na temu vizije budućnosti, te da se uključi što veći broj građana u ovaj proces, kako bi se omogućilo da se njihov glas čuje i bude uzet u obzir. Budućnost se još nije dogodila, međutim, naše akcije i odluke koje donesemo danas, odredit će našu budućnost!

Rezultati sa sveukupnih „Zamisli 2030“ radionica će se koristiti na konferenciji o Ciljevima održivog razvoja na visokom nivou koja je preliminarno zakazana za decembar 2016. godine, a koja će imati za cilj definiranje akcionog plana za provedbu Ciljeva održivog razvoja u BiH.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica