Poljoprivrednici će status zahtjeva za poticaje uskoro moći pratiti na internetu

Predstavnici naše Opštine, Službe za obrt, poduzetništvo, razvoj i poljoprivredu, Muhamed Mehić i Dragana Manojlović  su danas prisustvovali predstavljanju softvera za obradu novčanih poticaja u poljoprivredi i web portala koji je namijenjen poljoprivrednicima.

Prezentaciju softverskog rješenja održali su predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u saradnji i uz tehničku podršku kompanije KING ICT.

Softversko rješenje na web stranici Ministarstva omogućit će povezivanje registara poljoprivrednih gazdinstava i klijenata sa sistemom plaćanja, a kroz njegovu implementaciju će se svakom poljoprivrednom proizvođaču omogućiti da u svakom momentu bude upoznat sa statusom njegovog zahtjeva za ostvarivanje poticaja u poljoprivrednoj proizvodnji, kao i sve informacije koje se tiču programa utrošaka.

I naša Opština će imati pristup ovoj bazi, pa će poljoprivrednici uskoro moći pratiti informacije po pitanju svog zahtjeva putem web stranice Ministarstva, o čemu će biti blagovremeno

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica