Danas je u kabinetu Načelnika upriličen prijem mladih šampiona nogometnog kluba „Mladost1938“ iz Bosanskog Petrovca. Prijemu su prisustvovali igrači 2009. godište koji su na Međunarodnom turniru u Zagrebu osvojili 2.mjesto i donijeli pehar u svoju Općinu.

Za osvajanje devetog u nizu pehara zaslužni su i treneri Hazim Tešnjak iz Bosanskog Petrovca i Zoran Materić iz Drvara koji su zajedno sa dječacima iz Drvara, Bosanskog Petrovca i Drinića napravili ekipu koja niže velike uspjehe. U ovoj ekipi su ujedinjeni talenti, oba entiteta i općina što je posebna vrijednost ekipe.

Predsjednik kluba Husetić Senad je istakao da je angažman svih lica u klubu na volonterskoj osnovi te da za egzistenciju kluba koji se takmiči u kantonalnoj ligi sa tri selekcije i mlađim kategorijama na turnirima može zahvaliti općini Bosanski Petrovac i Općinskom vijeću koji izdvajaju sredstva koja nisu dovoljna, ali su redovna.

Također je podršku turnirskim takmičenjima pružila i općina Drinić Petrovac, te općina Drvar zajedno sa mnogobrojim sponzorima i roditeljima koji aktivno učestvuju u radu kluba.

VD načelnika Esmir Brković je čestitao momcima na odličnom uspjehu i zahvalio im se na pozitivnoj prezentaciji Općina iz kojih dolaze u zemlji i regionu. Također je naglasio da će Općina i dalje biti podrška Nogometnom klubu.

IMG 9513

IMG 9520

IMG 9523

IMG 9530

IMG 9531

IMG 9559

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica