Јуче 19.09.2019.године, висока делегација АП Војводине је посјетила Босански Петровац и разговарала са начелником општине. Делегација од четри посланика у скупштини АП Војводине предвођени Дмитром Станишићем, предсједником одбора за европске интеграције и међурегионалну сарадњу, те генералним секретаром Скупштине, господином Николом Бањцем, истакла је природну повезаност Крајине и Војводине, бројне родбинске и пријатељске везе међу становништво и нема ништа природније него да се такав однос и формализује кроз институционалну сарадњу.

Делегацију су поред скупштинских посланика сачињавали и директор Развојне агенције Војводине , господин Никола Жежељ, те директор Фонда за помоћ избјеглим , прогнаним и расељеним лицима, господин Душко Ћутило. Управо је господин Ћутило највећи „кривац“ за једну овакву посјету, јер је непосредни повод додјела донације КУД-у „Грмеч“ у вриједности од 4000 КМ. Они су донјели благо у виду крајишких народних ношњи и значиће пуно у смислу мотивације младих људи да наставе путем његовања културне баштине, како је у захвали истакао предсједник КУД-а „Грмеч“, господин Жарко Стојановић. С друге стране господин Душко Ћутило је констатовао да су битни људи који ће оживјети благо и изнјети га на прави начин. Он у овим младим људима види такав потенцијал и због тога је Фонд препознао управо ове младе људе као носиоце витешког задатка одржања традиције, обичаја и културе крајишког народа.

Договорена је даља сарадња и чланови КУД-а „Грмеч“ ће посјетити Нови Сад у периоду 01.11 до 03.11. којом приликом ће им бити уприличен пријем у Скупштини АП Војводина. То је најмање што можемо урадити за ове младе људе, истакао је члан делегације Бојан Врањковић, начелник одјељења за финансијске послове и јавне набавке у Скупштини АП Војводина. Послије разговора са начелником и дружења са члановима КУД-а , настављени су неформални разговори у Дринићу, уз домаћинство Начелника општине Петровац, господина Милана Грбића.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica