Dana, 11.4.2018. godine predstavnici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica su posjetili Opštinu Bosanski Petrovac, a tim povodom su izvršili i obilazak zgrade za trajno stambeno zbrinjavanje 20 izbjeglih i raseljenih porodica u našem gradu.

Unutrašnji radovi su pri kraju, dok su preostali još zemljani radovi na vanjskom uređenju.

Ovaj objekat će biti izgrađen u sklopu Državnog stambenog zbrinjavanja BiH3, pod vodstvom Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, a uz podršku Jedinice za implementaciju projekata u sastavu: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvo za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske i Odjel za raseljene osobe, izbjeglice i stambena pitanja Brčko Distrikta BiH u suradnji s lokalnim zajednicama širom naše zemlje.

 

Na jučerašnjem sastanku, koji je nakon posjete održan u Kabinetu načelnika dogovoreno je da će radovi na zgradi, ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali, biti završeni do maja.

U narednom periodu će sa korisnicima, koji su već odabrani, biti zaključeni ugovori o korištenju, sve kako bi se svečano otvorenje zgrade koja će zbrinuti 20 izbjeglih i raseljenih porodica naše Opštine, organizovalo u sklopu obilježavanja Dana Opštine Bosanski Petrovac, 25. maja 2018. godine.

Opština je, kao i do sad, stavila sve svoje resurse na raspolaganje, kako bi ovaj projekat uspješno okončali do kraja.

Načelnik Hujić je istakao da nakon izgradnje zgrade od šest stanova, naša Opština će dobiti još jedan stambeni objekat, ovaj put od 20 stanova, čime se uvećava stambeni fond našeg grada i očekivano dobijamo epitet lidera u oblasti socijalnog neprofitnog stanovanja u USK, ali i šire.

Podsjećamo da je 14. oktobra 2016. godine potpisan Ugovor sa državnom ministricom za ljudska prava, Semihom Borovac, kojim je i započeo proces izgradnje ove zgrade u našoj Opštini.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica