Dana, 12.4.2018. godine održana je završna obuka Programa „Karta za zapošljavanje u poljoprivredi“ u sklopu projekta „ Proizvodnjom lana do održivih radnih mjesta u poljoprivredi“, koji je odobren od strane Međunarodne organizacije rada (ILO).

Riječ je o Programu koji obuhvata 4 kruga i to jedan krug koji se odnosio na preduzetničku obuku i 3 kruga specijalističke sfere, a sve to pod nadzorom i vodstvom partnera na projektu, predstavnika Banja Luka College i predstavnika sa Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta iz Sarajeva, a cilj je da od svih učesnika budu izabrani poljoprivrednici iz Drvara, Istočnog Drvara, Ribnika, Ključa, Petrovca-Drinić i naše Opštine, koji će ostvariti pravo na subvenciju u vrijednosti od 2.300 KM.

 

Navedenu subvenciju korisnici će moći koristiti za refundiranje troškova za: nabavku sjemenskog materijala, obradu zemljišta, osiguranje usjeva i doprinosa po osnovu zaposlenja.

Iz naše Opštine učestvovalo je 20 nezaposlenih poljoprivrednika.

Učesnici obuke stekli su teorijska i praktična znanja iz oblasti sljedećih kultura: lan, ječam, heljda, raž, proso i spelta, te će nakon položenog testa dobiti i odgovarajući certifikat.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica