U Domu kulture svečanim programom 11.oktobra obilježen je Dan Osnovne škole „Ahmet Hromadžić“.

Program je počeo učeničkim riječima oživljavajući lik i djelo Ahmeta Hromadžića koji je rođen na ovaj dan i po kome škola ponosno i nosi naziv.

Potom, obratila se i direktorica Mujesira Kavaz koja je prisutnima poželila dobrodošlicu, otvorivši kulturno-zabavni dio svečanosti.

Kako samo mogu i znaju djeca, tako su i ove godine obilježili Dan škole, od najmanjih do najvećih svi su dali svoj doprinos.

 

Na početku su najmlađi, pjesmom, plesom i recitacijom predstavili svoju kreativnost i umijeće, potom se predstavio drugi razred sa tačkom “Mi smo đaci veseljaci”.

Nakon njih, učenici trećeg razreda izveli su recitaciju “Dvadest osma pjesma pravdina” i pjesmu “Igrajmo se svi”, a drugo odjeljenje tačku “Želim, želim”.

Peti razred se predstavio sa recitacijom “Volim školu”, plesom “Šaputanje”, a potom pjesmom o pravu i ljubavi.

Na kraju svečanosti, i školski hor je pjesmom školi uputio čestitku za rođendan.

Druženje  uz pjesmu, ples, recitaciju i igru još jednom je ostavilo potpis na izreku: „ od kolijevke, pa do groba-najljepše je đačko doba“.

Obilježavanju je pored učenika osnovne škole, roditelja djece, brojnih građana, predstavnika kulturnog i javnog života naše Opštine, prisustvovao i načelnik, Zlatko Hujić.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica