Dana, 26.9.2017. godine, u Banja Luci je održan sastanak sa načelnicima gradova i opština Republike Srpske i Federacije BiH, kojima će biti realizovani projekti iz donacije Srbije u iznosu od 11 miliona KM, na kojem je prisustvovao i načelnik Opštine Bosanski Petrovac, Zlatko Hujić.

Načelnike gradova i opština primili  su predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik, predsjednica Vlade Srpske Željka Cvijanović i ministar finansija, Zoran Tegeltija.

Kada je riječ o raspodjeli sredstava opštinama u Federaciji BiH, Drvaru će pripasti 350.000 eura, Grahovu i Glamoču po 200.000 eura, Krupi  50.000 eura i našoj Opštini 100.000 eura.

 

Sa čelnim ljudima opština iz dva entiteta, koje su aplicirale sredstva, razgovarano je o procedurama na koji način bi moglo da se krene u realizaciju projekta, te je u okviru hodograma aktivnosti koji obuhvata 15 tačaka, prezentiran put od primanja sredstava na račun Vlade Srpske (koje je uplatila Vlada Republike Srbije), do realizacije projekata ciljnih opština, pa sve do dostavljanja izvještaja o upotrebi donatorskih sredstava.

Da bi se krenulo u realizaciju projekta prvi uslov je da bude obezbjeđena projektna dokumenatcija.

Što se tiče naše Opštine, načelnik Zlatko Hujić je istakao da će donirana sredstva usmjeriti u realizaciju dva infrastrukturna projekta, a to su: rekonstrukcija i sanacija vodozahvata vodovodne mreže MZ Vrtoče i elektrifikacija u MZ Kolunić, naselje Jakšić.

Također je izrazio nadu da će ova pomoć biti od velikog značaja kako za našu lokalnu zajednicu, tako i za ostale.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica