Načelnik Zlatko Hujić i predstavnik Ministarstva za raseljena lica i izbjeglice F BiH, dana 22.08.2017. godine potpisali su u Kabinetu načelnika sa 4 korisnika tripartitni ugovor o donaciji građevinskog materijala za sanaciju stambenih objekata.

Riječ je o povratnicima koji su aplicirali na Javni poziv Federalnog ministarstva za raseljena lica i izbjeglice 2015. godine i svi oni su ispunili uslove koji su zakonom propisani i prošli procedure, a komisija je izašla na lice mjesta i snimila objekte i transparentno izvršila odabir korisnika.

“Svaki korisnik će dobiti specifikaciju materijala koji je doniran, a budući da su tenderske procedure u toku uskoro se može očekivati i isporuka građevinskog materijala i početak radova” , istakli su predstavnici Ministarstva.

 

Načelnik Hujić, obraćajući se korisnicima donacije za sanaciju kuća, istakao je da ova lokalna zajednica vodi računa o povratnicima i izbjeglim licima, odnosno svima onima koji su ostali bez stambenih jedinica.

“Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koju smo proveli sa partnerima, u ovom slučaju sa Federalnim ministarstvom, čija donacija će dobro doći našim sugrađanima”, rekao je Hujić.

Korisnici koji su se našli u stanju potrebe su: Mrđa Marinko, Kahrić Esmir, Mrđa Slavko i Rakić Petar.

Opština se obavezala da će pružiti pomoć korisniku i donatoru u cilju što bolje implementacije obnove stambene jedinice. “Ovo je dokaz progresivne stambene politike koju nastavlja opštinska administracija“, istakao je načelnik Hujić.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica