Već tradicionalno, prvog dana nove školske godine prvačićima koji su upisani u centralnu OŠ „Ahmet Hromadžić“ i područne škole, Opština Bosanski Petrovac u saradnji sa bosanskopetrovačkim privrednicima će uručiti poklone u vidu školske torbe sa priborom.

„Cilj projekta je da polazak djeteta u školu, koji predstavlja radost za cijelu porodicu, posebno obilježimo, i u ovim teškim vremenima roditeljima pomognemo onoliko koliko je to u našoj moći. Naša namjera je da u saradnji sa privatnim poduzetnicima obezbijedimo sredstva za kupovinu 50 đačkih torbi“, istakao je načelnik Hujić.

 

Za prvi dan škole predviđena je priredba u OŠ „Ahmet Hromadžić“, na kojoj će načelnik, kao i prethodne 4 godine, uručiti torbe prvačićima, i gdje će biti istaknuto koje su to društveno odgovorne firme učestvovale u ovom humanom projektu naše Opštine.

Na kraju, ovaj projekat ima višestruki značaj, a prvenstveno se ogleda u tome da naši najmlađi sugrađani vide da je lokalna zajednica uz njih i da podržava njihovo obrazovanje.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica