U povodu 12.avgusta, Međunarodnog dana mladih, kojeg su Ujedinjene nacije ustanovile 1999. godine, predstavnici mladih Crvenog križa Opštine Bosanski Petrovac su dana 11.8.2017. godine bili u posjeti načelniku Zlatku Hujiću.

Međunarodni dan mladih je prilika za promociju aktivizma ove populacije i ukazivanje na njihove napore koje čine u postizanju pozitivnih promjena u društvu.

Ovogodišnja globalna poruka UN-a povodom obilježavanja Dana mladih glasi: „Mladi grade mir“, u cilju da se mladi ohrabre za sprečavanje sukoba, inkluziju, socijalnu pravdu i održivi mir.

 

U cilju promocije rada i aktivnosti Crvenog križa, mladi Crvenog križa podijelili su građanima naše Opštine promotivni materijal u kojem se nalaze sve informacije kako neko ko želi postati koristan član zajednice Crvenog križa, to može i učiniti.

Tokom posjete načelnik Hujić je svim mladima u Bosni i Hercegovini čestitao njihov dan, te je poručio mladima da ne čekaju pasivno, da se trude, rade i bore kako bi doprinijeli lokalnoj zajednici, da uče i svojim znanjem pospješe okruženje u kojem se nalaze.

Mladi su se zahvalili načelniku na čestitkama, na podršci rada Crvenog križa, a posebno na učešću u  svim aktivnostima mladih u našoj Opštini.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica