Dana, 5.7.2017. godine, u kabinetu načelnika Opštine Bosanski Petrovac, upriličen je prijem za Mehmeda Kvakića, učenika generacije OŠ „Ahmet Hromadžić“, Mariju Bulajić, učenicu generacije MSŠ „Bosanski Petrovac“, roditelje i direktorice Mujesiru Kavaz i Besimu Kišljen.

Tokom prijema načelnik Zlatko Hujić je uručio novčanu nagradu od po 1.000 KM, za oba učenika, te im je poručio da i dalje nastave učiti. Također, u svom obraćanju načelnik je istakao da je titula učenika generacije plod, ne samo samostalnog rada, nego i zajedničkog truda roditelja, nastavnika i profesora. „Ovaj događaj je od bitne važnosti za učenike, jer će ostati u sjećanju činjenica da su se u ovom teškom vremenu učenici uspjeli pozitivno istaknuti i prepoznati prave vrijednosti“, rekao je načelnik Hujić.

 

Ovom prilikom Opštini su se zahvalili i roditelji koji su poručili da će ova gesta biti dugo u sjećanjima učenika, kao motivacija u daljem uspjehu.

Zadovoljstvo, nakon uručenja nagrade moglo se vidjeti i na licima učenika generacije Marije i Mehmeda, koji su istakli da će im ovo pomoći u daljem školovanju.

Marija Bulajić je upisala Medicinski fakultet u Banjoj Luci, a Mehmed Kvakić srednju medicinsku školu u Bihaću. 

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica