Udruženje Petrovčana Novi Sad, i ove godine su, u nedjelju, 28.5.2017. godine organizovali 6. tradicionalni “Petrovački uranak”, u mjestu Andrevlje, nadomak Novog Sada.

Pored velikog broja prisutnih Petrovčana, koji su srcem i mislima i taj bili dan u svom zavičaju, tradicionalnoj manifestaciji prisustvovali su i predstavnici opštine Bosanski Petrovac.

 

“Čast mi je što sam i ove godine svjedok da ovi vrijedni ljudi nisu zaboravili svoje rodno mjesto i svoje običaje. Obećavam da ćemo nastojati upriličiti, početkom avgusta, u Bosanskom Petrovcu druženje, na koje će biti pozvani predstavnci Udruženja Petrovčana iz Beograda i Novog Sada, istovremeno” , izjavio je načelnik Hujić.

Šesti tradicionalni „Petrovači uranak“, propratio je i bogat sportski program: fudbal, odbojka, nadvlačenje konopca, kličak, kao i takmičenje u košenju.

Potom, druženje se nastavilo u veselom tonu, uz pjesmu i ples, te ugodne razgovore zemljaka, čije je zajedništvo i saradnja garancija da im zavičaj nikada neće pasti u zaborav.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica