Dana 19.5.2017. godine, ambasadorica Njemačke, Christiane Hohmann je posjetila Opštinu Bosanski Petrovac, gdje je razgovarala sa načelnikom Opštine Zlatkom Hujićem.

Razgovaralo se o realizovanim projektima u kojima je učestvovala njemačka Vlada, kao i o nekim budućim.

Načelnik Hujić je ambasadoricu upoznao sa aktuelnom situacijom u našoj Opštini, i planovima naše administracije za naredni period, te o bogatoj kulturi i naslijeđu po kojoj smo specifični i prepoznatljivi u svijetu. Tu su, prije svega Bosanskopetrovački velikani, čija djela prelaze granice naše države.

Također, bilo je razgovora o pokretu nezavisnih načelnika, kojem pripada i načelnik naše Opštine, kao i o ignorisanju presude Ustavnog suda, koja se tiče eksploatacije šuma, od strane kantonalnih vlasti. Ambasadorica je posebno podržala aktivnosti vezano za prošle i buduće projekte u jednoj povratničkoj Opštini kao što je Bosanski Petrovac.

U tom cilju je obećala pomoć njemačke Vlade, za nove donacije i grantove.

Ambasadoricu je zanimalo koji su to potencijali kojim raspolaže naša Opština, te u kojoj bi se sferi mogla ostvariti zanimljiva saradnja.

Zahvalivši se ambasadorici Hohmann na posjeti, načelnik Hujić je kazao da ga raduje spremnost Njemačke u podršci razvoju lokalne zajednice, konkretno naše Opštine, koja pruža velike mogućnosti za saradnju.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica