Dana 19.4.2017. godine u prostorijama srednje škole od strane predstavnika Šumarskog fakulteta iz Banja Luke, na čelu sa dekanom Dukićem, održana je prezentacija fakulteta maturantima šumarske škole.

Tom prilikom predstavljeni su studijski programi, projekti i aktivnosti fakulteta, kao i novi smjer.

„Bilo mi je posebno zadovoljstvo da u moje rodno mjesto dođem i prezentujem šumarski fakultet, i šta on nudi budućim studentima. Imamo dva studijska smjera, to je šumarstvo, opšte šumarstvo i od ove godine imamo novi smjer, a to je prerada drveta. Ovaj smjer koji se odnosi na preradu drveta je posebno atraktivan jer prema našim istraživanjima tog kadra nema na evidencijama biroa u BiH. Osigurali smo prostor, eminentne profesore, tako da kvalitet nastave neće izostati“, istakao je dekan Dukić.

Tokom zajedničkog razgovora, učenici su bili zainteresovani, te su pitanjima uspješno dolazili do željenih informacija.

„Prisustvovala sam prezentaciji i mnogo mi se svidjela. Zainteresovana sam za ovaj fakultet, posebno sam zadovoljna što sam uspjela dobiti odgovor na pitanja koja su me zanimala“, rekla je Marjanović Mirjana, učenica četvrtog razreda šumarske škole.

„Prvi dojam je da učenici Bosanskog Petrovca imaju interesovanja i nadam se da ću ih vidjeti na prijemnom ispitu, a kasnije i na predavanjima“,završio je dekan.

Zanimljiva činjenica je da dekan Dukić nosi korijenje svog porijekla sa naših krajeva, kao i njegov mladi pripravnik, jedan od prezentatora, Milan Stojanović.

Dokaz je ovo, još jednom, da naša Opština, zaista predstavlja kolijevku pametnih ljudi.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica