Dana, 5.4.2017. godine u Banja Luci je otvorena regionalna konferencija na temu „Odrzivost vodnih usluga u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Udruzenja za oblasti voda i zsstituokolisa „Aquasanmreze BiH“ , Udruzenja „Vodovodi Republike Srpske“ i Udruzenje poslodavaca komunalne privrede Federacije Bosne i Hercegovine.

Pored predstavnika entitetskih i kantonalnih ministarstava poljoprivrede, vodoprivrede i sumarstva, predstavnika javnih, vodovodnih i komunalnih preduzeca iz BiH, kao i njihovih osnivaca, jedinica lokalne samouprave, predstavnika nevladinih organizacija, privatnih i javnih sektora, prisustvovali su i nacelniknaseOpstine, Zlatko Hujic i Sef PIT tima, Huse Jukic.

Cilj konferencije je podrzati komunalna preduzeca i jedinice lokalne samoupravr u BiH da aktivno izgradjuju svoje organizacione, institucionalne i ljudske kapacitete.

Najvaznijeregionalne programe i projekte vezane za pruzanje vodnih usluga, na konferenciji su prezentirali predstavnici Dunavskog vodnog programa, Otvorenog regionalnog fonda za modernizaciju opcinskig usluga, te Aquasanmreza u BiH.

Ova konferencija je od velikog znacaja za Opstinu Bosanki Petrovac, rad izgradnje preciscivaca za otpadne vode.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica