Poslednje reagovanje načelnika općine Bosanski Petrovac, na izjave Midhe Hidića, u dnevniku Unsko-sanske televizije, dana, 17. Februara 2017.

Obraćam se direktno, onima koji me kleveću i imputiraju laž, da javno pokažu i dokažu, GDJE sam ja, KADA i ŠTA, rekao o Petom korpusu.

Ono što sam rekao i što mogu dokazati (postoji snimka), jeste moja izjava upućena prvom poslijeratnom načelniku općine, Midhadu Hidiću, gdje samo njega LIČNO, prozivam govoreći mu da je za njegovog „vakta“ (poslije rata, 1996-te), izgorila moja kuća.

Isto tako, na tom snimku, opet prozivam samo njega i njegov „vakat“ (dakle, poslije rata !), za pustošenje fabrika, opreme i roba, iz ovoga grada, kada je to počelo.

Bilo je to vrijeme mira, kada je Peti korpus postao dio časne istorije nastanka ove zemlje, za koju sam uvijek govorio da je moja, u cjelini, bez ikakvih podjela.

Ako neko misli da je uvreda javno reći da me ne zanimaju ratovi, brigade i korpusi, neka me tuži za takvo mišljenje (moja izjava u „Buka magazinu“)

One koji su poginuli za ovu zemlju, kao i one koji nisu - a borili su se za nju, uvijek cijenim i poštujem, a imam puno istinskih prijatelja medju njima.

Pa, ovdašnje Udruženje boraca zna dobro koliko sam im pomogao,u poslednje 4 godine, a što oni ( po direktivi ), prećutkuju !?

Konačno, jasno je kako suština ove bezkrupulozne hajke na mene, ali i opštinu Bosanski Petrovac, zapravo, ide od kriminalnih struktura kojima sam poremetio talove i ne dozvoljavam im nastavak poslijeratne destrukcije ovog gradića i ovoga naroda. Ne biraju se oblici gušenja svakog progresa, dolaska novih investitora, oživljavanja umrtvljenog, ili vraćanja narodu otetog, pozitivnih promjena.....Medjutim, mi nastavljamo dalje !

Očekujem da me narod i dalje podržava, u ovoj borbi i ratu, za bolji život svih nas.

Nemam više namjeru polemisati medijski, na ovu temu, obzirom da su laž i kleveta predmet rada, drugih institucija kojima ću se obratiti, naravno.

U B.Petrovcu, 18.02.2017.                                                              

Zlatko Hujić, načelnik općine Bos. Petrovac

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica