Dana, 15.2.2017. godine sa početkom u 10 časova, u Vijećnici je održan prvi dio 3. redovne sjednice OV.

Nakon izmjene i dopune dnevni red je usvojen, te je OV krenulo sa radom.

Usvojen je Izvod iz Zapisnika o radu OV sa druge redovne sjednice, te su uslijedila vijećnička pitanja i odgovori.

Potom su vijećnici razmatrali treću tačku, koja se odnosila na stanje u MZ Krnjeuša. Povodom ove tačke učešće u diskusiji su uzeli predsjednik MZ Krnjeuša, Mladen Jević, predsjednik Udruženja ispred MZ, Goran Radošević, a svoje mišljenje je dao i sekretar Opštine, Esmir Brković. Nakon diskusije usvojen je Zaključak u kome se informacija građana MZ Krnjeuše prima k znanju, te se zadužio izvršni organ da u što kraćem roku završi postupak o zakupu opštinskog zemljišta. Načelnik je izjavio da će prilikom donošenja odluke uzeti u obzir sve prijedloge građana MZ Krnjeuše, te u okviru svoje nadležnosti, postupiti apsolutno u duhu zakonskih propisa, iz ove oblasti.

U nastavku je usvojen izvještaj Komisije za socijalnu zaštitu i inkluziju opštine Bosanski Petrovac za 2016. godinu, kao i Plan i program rada vatrogasaca civilne zaštite za 2017. godinu.

Donesene Odluke na nastavku 1. vanredne sjednice a koje se odnose na izmjeni Odluke o platama i naknadama zaposlenika Jedinstvenog organa uprave, kao i zabrani novog zapošljavanja državnih službenika, namještenika i radnika u Opštinskom organu, su potvrđene.

Na kraju prvog dijela, doneseno je Rješenje o imenovanju privremenog Upravnog odbora JU „Centar za kulturu i obrazovanje“. Upravni odbor čine tri čana, iz reda zaposlenih (Merima Husadžić), osnivača (Pero Banjac), a za predsjednika Jusuf Ramić. Rješenje će se primjenjivati od 28.2. 2017. godine, s obzirom da ističe mandat starog saziva, ovog tijela.

O tačnom datumu nastavka sjednice vijećnici će se naknadno dogovoriti.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica