Dana, 9.2.2017. godine, načelnik Zlatko Hujić je u Maloj Sali primio načelnika Južnobačkog okruga Republike Srbije, gospodina Milana Novakovića, zajedno sa njegovim saradnicima.

Ovaj susret je rezultat saradnje, koja je uspostavljena prošle godine u aprilu posjetom načelnika Grahova, Glamoča, Drvara i naše Opštine.

Na jučerašnjem sastanku, načelnik Hujić je u razgovoru naglasio mogućnosti i potencijale naše Opštine, napomenuvši i probleme sa kojima se susrećemo.

Naime, cilj ove posjete je darivanje osnovnoškolaca paketima sa školskim priborom, te je upriličena i posjeta Osnovnoj školi „Ahmet Hromadžić“. Tokom obilaska škole, uručen je laptop i lopta direktorici Mujesiri Kavaz.

Na kraju druženja, osnovci petog razreda su se predstavili recitacijom „Ovo je Bosanski Petrovac“, nakon koje su prisutni bili vidno oduševljeni.

Potom je uslijedila posjeta Srpskoj pravoslavnoj crkvi, gdje je domaćin bio Episkop Atanasije koji se zahvalio na donacijama u školskom priboru učenicima osnovnih škola zapadno krajiških opština, Grahova, Glamoča, Drvara i naše Opštine, koju su učenici osnovnih škola opština Južnobačkog okruga sakupili.

Oduševljenje nije izostalo ni obilaskom bosanskopetrovačkom Domu kulture, a naročito Muzeju Jovana Bijelića, gdje je domaćin bila direktorica Milica Kecman.

„Zahvalnost i obostrano zadovoljstvo rezultat je posjete, i nadam se da će se ovakvi susreti nastaviti u budućnosti, jer ipak korijeni pripadnosti naših ljudi koji žive u Srbiji i šire, govore o pravoj vrijednosti ovih područja“, rekao je načelnik Hujić, koji je uputio poseban pozdrav gradonačelniku Novog Sada, gospodinu Milošu Vučeviću.

JSN Megazine is designed by JoomlaShine.com
ćirilica latinica